Studie reis Basel

Door: ingart57

31 Mrt 2015

Categorie: Geen categorie

1 reactie

Lensopening:f/9
Focuslengte:5mm
ISO:100
Sluiter:1/0 sec
Camera:DMC-FS16

Halverwege deze maand hadden we van de academie een studie reis naar Basel. Met drie busjes zijn we in Genk via Heerlen op weg gegaan en onze eerste tussenstop was Remagen (Duitsland). Daar is het Arp Museum Bahnhof Rolandseck. Dit museum uit midden 19e eeuw is altijd een trefpunt geweest voor beroemde kunstenaars. Oorspronkelijk was het station een privéstation vanuit Keulen en Remagen als eindstation. Toen al ‘ drive and ride’.

Hier hebben we een rondleiding met gids voor de tentoonstelling van Ernesto Neto

IMG_0090 IMG_0097 IMG_0098

IMG_0096 Hele mooie tentoonstelling.

Ook andere kunst in het museum is de moeite waard, zoals deze stoelen vond ik wel iets IMG_0104 Ideaal voor een wachtkamer dacht ik zo, niet meer de stoelen braaf langs de muren. IMG_0078  IMG_0088 Deze lampen zeggen eigenlijk ook al genoeg.

Van Remagen zijn we verder gegaan naar Basel zelf waar we overnachten in Jeugdherberg St. Alban-Kirchrain. Niet zomaar een jeugdherberg maar een combinatie van bestaande architectuur met modern van de architecten Buchner & Bründler, deze architecten hebben ook het Swiss Pavillion at the World Expo in Shanghai gerealiseerd.

Volgende dag bezoeken we de Fachhochschule Nordwestschweiz Hochschule für Gestaltung und kunst. We hadden een rondleiding van de directeur zelf. Zij zitten nog niet zo lang in een nieuw gebouw. Ze hebben een hele zware selectie voor studenten, waar dan wel weer 90% van slaagt. De school is 7 dagen, 24 uur open voor de studenten. Ze kunnen gebruik maken van de meest moderne apparaten, geweldig wat een materiaal in deze school.

P1010366P1010368P1010372 Zoals ook deze bibliotheek op de bovenste etage met een uitzicht over Bazel. P1010378

Na de lunch IMG_0108 gaan we naar Museum Tinguely. Hier is de tentoonstelling van Belle Haleine met titel “Der Duft der Kunst”, tentoonstelling van 11 februari tot 17 mei. Dit was een heel geuren kabinet. P1010389 P1010386  De vaste kunstwerken in het museum zijn ook interessant. P1010393P1010392

We vervolgen onze weg langs enkele galerieën, sommige zijn de moeite niet waard helaas. s’Avonds is er een architectuur wandeling door Bazel met Sus Driessen (architecte en een van onze leraressen), hier pas ik voor en leg met nog enkele anderen de voetjes hoog op de bank in de hotelbar met een overheerlijk pilsje.

Wordt vervolgd

Advertenties

Eén reactie op “Studie reis Basel”

  1. Mooi verslag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: