Fashion

Door: ingart57

16 Jan 2015

Categorie: Geen categorie

2 reacties

Lensopening:f/2.8
Focuslengte:4.68mm
ISO:100
Sluiter:1/0 sec
Camera:SP550UZ

Zondag waren wij naar de tentoonstelling ” The Future of Fashion is Now ” in het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam. Deze tentoonstelling is nog t/m zondag 18 januari te zien.  Hele mooie tentoonstelling en zeker de moeite waard om nog even te gaan zien. Waar het ook om gaat in deze tentoonstelling is Het Materiaal en de Beleving hiervan.

IMG_1368Zoals deze en deze IMG_1369

IMG_1370Wat mij opviel is bij deze tentoonstelling dat er wanden en achterkanten zijn gecreëerd door witte kratten die gestapeld zijn en ook witte kartonnen dozen, iets om te onthouden.

Het museum heeft natuurlijk ook nog andere kunst die zeer de moeite waard is om te zien zoals ook design IMG_1380Gordijnen IMG_1379 of tafeltje

Vorige week donderdag bij de presentatie had ik al de vrije opdracht laten zien, we hadden ook nog de verplichte opdracht van “Threads” , de oude technieken, de verbinding met het hedendaagse.

Bij onderzoek naar “Threads” kom je ook bij de informatica. Een draad “Thread” zorgt voor een snelle wisseling/verbinding tussen de verschillende processen, denk aan een webbrowser. Ik had hier een voorstelling van getekend en gemaakt IMG_1273 IMG_1275Gebreid (nylons) en verbonden met gehaakte draden. Maar we blijven nog even in de keuken (ha ha), ik ga proberen om dit te maken met suikertrekken.

Poeh poeh, het is niet makkelijk dat weet ik, maar wel leuk om te doen. Je hebt hier isomalt voor nodig. Je verhit de isomalt en je moet een klein beetje water toevoegen (hier kun je dan eventueel een kleurstof aan toevoegen).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Bij een warmtelamp werk je met de isomalt, het mag te veel afkoelen want dan springt het suiker kapot. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit het eindresultaat geworden OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertenties

2 reacties op “Fashion”

  1. Om te beginnen, wat is die tentoonstelling goed en interessant.
    En verder, wat een goed idee met die web. Ik vind vooral die met die nijlons erg goed. Dat met de isomalt zou ik in het echt moeten zien. Is moeilijk te zien op een foto. Maar je bent goed bezig. Ik heb er weer met plezier naar gekeken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: