Batikken

Door: ingart57

23 Nov 2013

Categorie: Geen categorie

Een reactie plaatsen

Twee weken geleden hebben wij, 3e en 4e jaars gebatikt op papier. We moesten penseel met varkenshaar, andere penselen, tjangting, wit en blauw of zwart zijdepapier (vlieger papier), krant, inpakpapier grof en/of fijn meebrengen. Was of in ons geval hebben we parafine gebruikt, elektrisch pannetje voor de was in te verwarmen (zie foto boven).

Met een penseel of tjangting of beide breng je was aan op het papier (niet te veel, want wit blijft wit) Dan met penseel verf op het papier, van licht naar donker werken. Tweede kleur op papier. Afbeelding Laten drogen. Zie je nu een mooi effect van deze twee kleuren bv dan doe je hier was op en kun je de volgende kleur aanbrengen. Dit herhaal je telkens. Als laatste doe je  (na drogen) was over het hele stuk papier. AfbeeldingDit zijn 2 tissues van het toilet.

Afbeelding Dit is krant

Afbeelding Wit zijdepapier (vlieger papier)

AfbeeldingDit is ook zijdepapier, maar van een hele mooie kwaliteit, de kleuren zijn ook veel intensiever. Heel leuk om te doen. Je moet wel oefenen, want in het begin doe je maar iets, na tal van keren zie je de mooie plekjes op het papier en doe je hier was op want dit mag door een andere kleur verf niet verloren gaan.

Als het papier gedroogd is en je hebt over het hele papier was gedaan ga je met een oud (heel oud) strijkijzer en krantenpapier strijken ( paar lagen op de strijkplank en op het werk). Als het krantenpapier geen was meer opneemt is het goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: